JPEG/HEIF Switch (Photo Capture)

S to funkcijo preklopite obliko zapisa datoteke (JPEG/HEIF) za fotografije, zajete s funkcijo [Photo Capture].

Datoteke JPEG lahko predvajate in urejate v različnih okoljih. Obliko zapisa datoteke HEIF odlikuje visokozmogljivo stiskanje. V obliki zapisa datoteke HEIF lahko fotoaparat snema visokokakovostne slike v majhnih datotekah. Odvisno od računalnika ali programske opreme morda ne boste mogli predvajati ali urejati datotek HEIF. Poleg tega je za predvajanje fotografij v formatu HEIF potrebno okolje, združljivo s HEIF. Fotoaparat in televizor povežite prek HDMI ter uživajte v visokokakovostnih fotografijah.

  1. MENU (Playback) › [Edit][JPEG/HEIF Switch] › želena nastavitev.

Podrobnosti elementov menija

JPEG:
Izvaja digitalno obdelavo datoteke RAW in jo shrani v obliki datoteke JPEG. Ta nastavitev daje prednost združljivosti.
HEIF(4:2:0):
Izvaja digitalno obdelavo datoteke RAW in jo shrani v obliki datoteke HEIF (4:2:0). Ta nastavitev daje prednost kakovosti slike in zmogljivemu stiskanju.
HEIF(4:2:2):
Izvaja digitalno obdelavo datoteke RAW in jo shrani v obliki datoteke HEIF (4:2:2). Ta nastavitev daje prednost kakovosti slike.

Opomba

  • Slikovnih datotek HEIF, posnetih s tem fotoaparatom, ni mogoče prikazovati v drugih fotoaparatih, ki ne podpirajo oblike zapisa datoteke HEIF. Pazite, da pri formatiranju pomnilniške kartice ali brisanju datotek po pomoti ne izbrišete slikovnih datotek HEIF.