AF Micro Adj.

Omogoča prilagajanje položaja za samodejno ostrenje in registracijo prilagojene vrednosti za vsak objektiv pri uporabi objektivov A-mount z adapterjem z nastavkom LA-EA4 (naprodaj posebej).

To funkcijo uporabljajte, samo ko so potrebni popravki. Funkcije samodejnega ostrenja morda ne bo mogoče uporabljati v ustreznem položaju med uporabo tega popravka.

  1. MENU (Camera Settings1) → [AF Micro Adj.].
  2. Izberite [AF Adjustment Set.][On].
  3. [količina] → želena vrednost.
    • Višja kot je izbrana vrednost, dlje od samodejno izostrenega položaja bo izdelek. Nižja kot je izbrana vrednost, bližje samodejno izostrenemu položaju bo izdelek.

Namig

  • Priporočamo, da položaj prilagodite v dejanskih pogojih fotografiranja. Nastavite možnost [Focus Area] na [Flexible Spot] in pri popravku uporabite svetel subjekt z visokim kontrastom.

Opomba

  • Ko namestite objektiv, za katerega ste že registrirali vrednost, se ta prikaže na zaslonu. [±0] se prikaže za objektive, za katere vrednost še ni bila registrirana.
  • Če se kot vrednost prikaže [-], je bilo skupno registriranih že 30 objektivov in zato novega objektiva ni mogoče registrirati. Če želite registrirati nov objektiv, namestite objektiv, za katerega je registracijo mogoče izbrisati, in nastavite vrednost na [±0] ali pa ponastavite vrednosti vseh objektivov prek možnosti [Clear].
  • Možnost [AF Micro Adj.] podpira objektive znamk Sony, Minolta ali Konica-Minolta. Če uporabite možnost [AF Micro Adj.] z objektivi, ki niso podprti, lahko to vpliva na registrirane nastavitve za podprte objektive. Funkcije [AF Micro Adj.] ne izvajajte z nepodprtimi objektivi.
  • Funkcije [AF Micro Adj.] ne morete ločeno nastaviti za objektive znamk Sony, Minolta in Konica-Minolta z enako specifikacijo.