Wireless Flash

Na voljo sta dva načina za fotografiranje z brezžično bliskavico: fotografiranje s svetlobnim signalom, ki uporablja svetlobo bliskavice, nameščene na fotoaparatu, kot svetlobni signal, in fotografiranje z radijskim signalom, ki uporablja brezžične komunikacije. Če želite fotografirati z radijskim signalom, uporabite združljivo bliskavico ali brezžični radijski upravljalnik (naprodaj posebej). Podrobnosti o postopku nastavitve vsakega načina si oglejte v priročniku za uporabo bliskavice ali brezžičnega radijskega upravljalnika.
 1. MENU (Camera Settings1) → [Wireless Flash][On].
 2. Odstranite pokrovček priključka s fotoaparata in nato namestite bliskavico ali brezžični radijski upravljalnik.
  • Med fotografiranjem z brezžično bliskavico s svetlobnim signalom nastavite nameščeno bliskavico kot upravljalnik.
   Med fotografiranjem z brezžično bliskavico z radijskim signalom, ki je nameščena na fotoaparat, nastavite nameščeno bliskavico kot upravljalnik.
 3. Nastavite bliskavico, ki ni na fotoaparatu in je v brezžičnem načinu ali je nameščena na brezžični radijski sprejemnik (naprodaj posebej).
  • Delovanje bliskavice lahko preizkusite tako, da dodelite funkcijo [Wireless Test Flash] tipki po meri z uporabo [Custom Key], nato pa pritisnete to tipko.

Podrobnosti elementov menija

Off:
Ne uporabi funkcije brezžične bliskavice.
On:
Uporabi funkcijo brezžične bliskavice kot zunanjo bliskavico ali pa bliskavice oddajajo svetlobo proč od fotoaparata.

Opomba

 • Bliskavica, ki ni na fotoaparatu, lahko odda svetlobo po sprejemu svetlobnega signala iz bliskavice, ki se na drugem fotoaparatu uporablja kot upravljalnik. V tem primeru zamenjajte kanal svoje bliskavice. Podrobnosti o tem, kako zamenjati kanal, si oglejte v priročniku za uporabo bliskavice.
 • Za bliskavico, ki podpira fotografiranje z brezžično bliskavico, obiščite spletno mesto Sony ali se obrnite na prodajalca izdelkov Sony ali lokalnega pooblaščenega serviserja izdelkov Sony.